dogi by themepul

SANITAS RESIDENCIAL ILERDA

A Sanitas Residencial Ilerda es treballa per a millorar la qualitat de vida dels seus residents, fomentant l’autonomia de les persones mitjançant programes d’estimulació física,  cognitiva i sensorial.

Des de l’any 2011 s’està duent a terme un projecte de Teràpia Assistida amb Gossos.

Es realitzen sessions setmanals i al llarg del programa es treballen objectius a nivell psicomotriu, a nivell cognitiu, a nivell emocional i a nivell comunicatiu.

sanitas2logo
sanitas1logos1

Les sessions són de tipus grupal i amb objectius concrets per a millorar la percepció de benestar dels residents, mitjançant exercicis que estimulen la participació en una activitat de grup, les relacions interpersonals i l’estimulació cognitiva.

Què ens poden aportar els gossos?

  • La presència de l’animal promou moments d’intimitat i confiança, reforça comunicació afectiva i lúdica (treballant la comunicació amb els animals, obtindrem millor comunicació amb les persones). Estimula la sociabilitat i pot pal·liar el sentiment de soledat.
  • Per a les persones grans que han tingut animals en la seva vida, la presència del gos pot evocar el record d’experiències anteriors.
  • L’animal com a objecte de cura: l’autovaloració d’una persona gran millorarà molt si torna a sentir-se necessari.
  • Els animals són excel·lents lubricants socials: la seva presència trenca el gel i facilita la relació social entre les persones.
  • Els animals no ens critiquen, ens accepten tal com som.
sanitas17logo
sanitas18logo
sanitas16LOGO

El projecte es va presentar com a comunicació tipus pòster en el I Congrés Internacional de Professionals de la Salut en Intervencions Assistides amb Animals i Gossos d’Alerta Mèdica, a la Universitat de Lleida al març del 2013.

logosanitas
sanitaspostercongrés

Diuen que una imatge val més que mil paraules…

SESSIONS DE TERÀPIA ASSISTIDA AMB GOSSOS:

Esta web utiliza cookies propias y de terceros para su correcto funcionamiento y para fines analíticos. Al hacer clic en el botón Aceptar, acepta el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos. Configurar y más información
Privacidad